financiële schade corona
Financiële schade Corona melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Heeft u als burger of bedrijf schade geleden door de coronapandemie, dan kunt u schadevergoeding eisen. U kunt ook schadeveroorzakende besluiten, die o.a. inkomensderving tot gevolg hebben melden. Heeft u coronaschade opgelopen en weigert de verzekeraar uw schade te vergoeden, zijn er geschillen met de verzekeraar of de verantwoordelijke partij, heeft u letselschade door corona opgelopen bijvoorbeeld in het verkeer of op het werk, door een medische misser? U heeft vaak recht op een schadevergoeding voor de opgelopen letselschade. Het zijn niet alleen lichamelijke letsel dat vergoed wordt, maar ook geestelijke letsel zoals shock, trauma, nachtmerries, etc. U wilt niet in een lange, ingewikkelde en slepende rechtsproces belanden. Hulp nodig bij onderzoek, schade, geschillen en procedures? Een (juridische) dienstverlener kan u bijstaan in uw zaak. Laat uw melding screenen door Meld.nl.
De aansprakelijke partij dient de werkelijk geleden en te lijden corona schade te vergoeden. De totale schadevergoeding bestaat uit verschillende schadefactoren zoals:
- smartengeld
- medische kosten
- materiële schade
- inkomensschade
- verlies zelfwerkzaamheid
- wettelijke rente
- kosten voor deskundige bijstand
In Nederland zijn 43 infectieziekten meldingsplichtig; verdeeld over de groepen A, B1, B2 en C. Deze indeling is gebaseerd op de mate waarin dwingende maatregelen opgelegd kunnen worden om de bevolking te beschermen. Patiënt: Heeft u een besmettelijke ziekte opgelopen te wijten aan nalatigheid van de zorgverlener dan kunt u de zorgverlener of de instelling aansprakelijk stellen voor de letselschade die u heeft opgelopen. Werknemer: Heeft u beroepsmatig een besmettelijke ziekte opgelopen en heeft u letselschade opgelopen? Consument: Bent u door het aanschaffen van een product, zoals een voedingsmiddel ziek geworden, was het product besmet, dan kunt u niet de verkoper maar de producent aansprakelijk stellen voor de schade die is veroorzaakt. De producent is aansprakelijk volgens de regels van de productaansprakelijkheid. Dat is een zogeheten risico-aansprakelijkheid. De producent is ook aansprakelijk als hij niet bewust was van het gebrekkige product. Voor rechtshulp bij onzorgvuldigheid, nalatigheid en besmetting kunt u onze corona letselschade advocaat inschakelen.
meldpuntMeld.nl kan op dit moment geen meldingen verwerken; excuses voor het ongemak.