overtreding HACCP
Overtreding HACCP melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Levensmiddelenbedrijven en diervoederbedrijven moeten beschikken over een voedselveiligheidssysteem gebaseerd op de HACCP-systematiek. Een bedrijf kan zelf een voedselveiligheidsplan opstellen, of een goedgekeurde hygiënecode gebruiken. Iedere horecaondernemer die eten en drinken bereidt om ter plaatse te nuttigen, is verplicht om volgens de laatste Hygiënecode te werken. Als u werkt volgens de Hygiënecode voldoet u daarmee aan de HACCP-eisen, de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid. (verplichting vanuit de Warenwet) Bij overtreden van de regels voor de voedselhygiëne kunnen er sancties zoals een waarschuwing, boete of zelfs sluiting van de horeca opgelegd worden. Bij direct gevaar voor de voedselveiligheid kan de autoriteit een bedrijf per direct sluiten. In de horeca moet je de regels voor voedselveiligheid naleven, dit is een verplichting vanuit de Warenwet. Als je eet- en drinkwaren in het bedrijf bereidt moet je over een HACCP-plan beschikken of een goedgekeurde Hygiënecode volgen. Dit geldt voor cafés en restaurants, sportkantines, buurthuizen en zorginstellingen. Hulp nodig bij vergunning, boete en bezwaar- of juridische procedures? Laat uw melding kosteloos scannen.
meldpuntMeld.nl is het meldpunt voor al uw meldingen