Corona Meldpunt

Corona Meldpunt van Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl.

Meld.nl beoordeelt welke oplossing het meest geschikte is voor uw probleem. Afhankelijk van het probleem zal de melding worden aangenomen door een advocaat, jurist, recherche-detectivebureau, (forensisch) onderzoeksbureau of een andere dienstverlener die uw probleem kan oplossen.

Het is van belang voor de kwaliteit van onze dienstverlening dat de verstrekte informatie juist en betrouwbaar is. Uw aanvraag doorloopt hiervoor een screening. Screening voorkomt onduidelijkheid en stelt ons in staat om een juiste analyse van uw probleem te maken. Meld.nl kan hierna gerichter zoeken naar de juiste oplossing voor uw probleem. Afhankelijk van uw situatie kan de dienstverlener die uw melding aanneemt (preventie)adviezen geven, schadevergoeding eisen, als mediator optreden, documenten opstellen, onderzoek doen en procedures opstarten. 

Voor de (juridische) screening brengen wij voor zakelijke als particuliere klanten eenmalig €4,40 (excl. BTW) kosten in rekening. U kunt de screeningskosten veilig en eenvoudig betalen met iDEAL. Nadat wij uw persoonsgegevens en de betaling hebben ontvangen, krijgt u van ons het screeningsformulier per e-mail opgestuurd. Deze kunt u volledig ingevuld naar ons verzenden. 

Doe hier uw aanvraag>>>

Het coronapandemie heeft grote impact op de samenleving en heeft implicaties op allerlei juridische gebieden. Overheden mogen voor een bepaalde periode de grondrechten inperken omdat de algemene gezondheid vooropstaat. De Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 of de ‘Corona-spoedwet’ is een wet die vrijheidsbeperkende maatregelen mogelijk maakt om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. 

Meer weten over werken en thuisquarantaine, moet een werkgever maatregelen nemen om zijn medewerkers te beschermen en welke zijn die, mag ik weigeren om naast een collega te zitten die griepverschijnselen vertoont, krijg ik mijn loon doorbetaald als ik verplicht in quarantaine moet, dreigt de werkgever met ontslag als u niet naar het werk gaat, houdt de werkgever zich niet aan de strikte RIVM richtlijnen en bent u als werknemer niet gegarandeerd van een veilige werkplek, heeft u recht op loon bij verplichte thuisquarantaine, hoe zit het met het doorbetalen van de loon bij ziekte en als u besmet bent met het coronavirus, betaalt uw werkgever niet door, hoe zit het met de vaste vergoedingen, zoals reiskosten en de gevolgen voor de loonheffingen, die nu veranderd vanwege de gewijzigde werkpatroon is veranderd en welke actie moet ik als werkgever nemen, bent u oproepkracht of uitzendkracht en wilt u weten wat uw rechten zijn bij doorbetalingen, bent u flexwerker – zzp’er en is de opdrachtovereenkomst onterecht beëindigd, heeft u problemen met de UWV of gemeente bij uw aanvraag van een (bijstands)uitkering, is de kinderopvang gesloten en lukt het niet met uw werkgever om een oplossing te vinden, doet u zaken met een ander getroffen land en wilt u weten welke implicaties dit heeft voor internationale overeenkomsten? Bent u werkgever en wilt u werktijdverkorting (deeltijd-WW) voor uw personeel aanvragen?

Naast juridische bijstand en advies en bij schade en geschillen op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht kunt u op de volgende gebieden bij de Juridische Corona Helpdesk terecht: medisch recht, 

Hulp bij onderzoek, (letsel)schade, geschillen, mediation en procedures? Een (juridische) dienstverlener van het Corona Meldpunt kan u bijstaan in uw zaak. Laat uw melding screenen door Meld.nl.

Corona Meldpunt van A t/m Z

A B C F G K L M N O Q S V Z