afpersing in de horeca
Afpersing in de horeca melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Bent u horecaondernemer en wordt u afgeperst, dan is het belangrijk dat u naar buiten treed hiermee. Criminaliteit, overvallen, fraude of afpersen zijn vormen van criminaliteit waar u als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Uit het recente onderzoek “Ondergaan of ondernemen” blijkt dat één op de tien ondernemers de afgelopen vijf jaar slachtoffer is geweest van afpersingen. Afpersen is een verborgen delict met vele verschijningsvormen en heeft een grote impact op het slachtoffer en zijn/haar omgeving. Belangrijk is om afpersing zo snel mogelijk te melden om erger te voorkomen, maar schaamte en angst voor de dader, vaak een bekende van het slachtoffer, zorgen ervoor dat iemand niet zo makkelijk naar de politie gaat. Als u afgeperst wordt maar (nog) niet durft om aangifte te doen, dan kunt u uw melding doen bij Meld.nl. Horecaondernemers zwijgen uit angst voor represailles als ze afgeperst worden. Men denkt vaak dat het ophoudt als men één keer betaalt. Maar dit is nooit het geval. Angst voor represailles en gevoelens van onmacht zijn verschillende redenen waarom de aangiftebereidheid laag is. Hulp nodig als slachtoffer bij aangifte, onderzoek, schade en procedures? Laat uw melding kosteloos scannen.
rechtshulp anoniemMeld.nl is het meldpunt voor al uw meldingen