Cybercrime


Cybercrime melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl.
Verdacht van Cybercrime? Wij verwijzen u door naar Het Juridisch Meldpunt.

Particulieren & Bedrijven sluiten hier hun Cyberverzekering af tegen Cybercrime.
Bedrijven kunnen Privacyzaken, Beveiliging en Preventie hier regelen.

Schade geleden door Cybercrime melden met dit formulier.
Schade geleden door Identiteitsfraude bij cybercrime hier melden.
Schade door Identiteitsfraude hier melden.
Schade Inbreuk Intellectuele Eigendomsrechten
Schade Schending Privacy 

Financiële schade boven de € 500,- verhalen en geleden door Nep, onbetrouwbare, ongewenste, onveilige, valse en verdachte mails, sites, shops, telefoonnummers, telefoontjes, berichten, links, accounts, Apps en post hier melden.

Bij high-tech crime zoals botnet en ransomware en bij traditionele delicten die gepleegd worden via de computer, zoals diefstal, fraude, afpersing, belediging, discriminatie, kinderporno verzamelen via het Tor-(deep)web en grooming wordt het strafrecht toegepast. Cybercriminaliteit is complex en technologie, wetgeving en opsporing zijn steeds in beweging. 

Cybercrime is in de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. De computer en internet zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse bedrijfsleven. Hiermee neemt de kans op cybercriminaliteit toe. Cybercriminaliteit tegen het bedrijfsleven richt zich meestal op het verkrijgen van toegang tot kapitaal. Hackers zijn er op uit zijn om bedrijfs- en productieprocessen te verstoren. Verspreiding van computervirussen tot misbruik van persoonsgegevens behoort tot cybercriminaliteit. TNO becijfert de schade door cyber crime in Nederland op 10 miljard euro per jaar. 

Cybercrime van A t/m Z

A B C D E F G H I K L M N O P R S T V W