Cybercrime


Cybercrime melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl.
Geschillen – Schade – Klachten hier melden.
Verdacht van Cybercrime? Wij verwijzen u door naar Het Juridisch Meldpunt.

Cybercrime melden met dit formulierCybercrimineel Anoniem Aangeven met dit Formulier. Identiteitsfraude door cybercrime hier melden

Nep, onbetrouwbare, ongewenste, onveilige, valse en verdachte mails, sites, shops, telefoonnummers, telefoontjes, berichten, links, accounts, Apps en post hier melden.
Identiteitsfraude Hier Melden.

 Schending Privacy – Inbreuk Intellectuele Eigendomsrechten 

Nepnieuws kunt u hier melden

Particulieren & Bedrijven sluiten hier hun Cyberverzekering af tegen Cybercrime.
Bedrijven kunnen Privacyzaken, Beveiliging en Preventie hier regelen.

Bij high-tech crime zoals botnet en ransomware en bij traditionele delicten die gepleegd worden via de computer, zoals diefstal, fraude, afpersing, belediging, discriminatie, kinderporno verzamelen via het Tor-(deep)web en grooming wordt het strafrecht toegepast. Cybercriminaliteit is complex en technologie, wetgeving en opsporing zijn steeds in beweging. 

Cybercrime is in de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. De computer en internet zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse bedrijfsleven. Hiermee neemt de kans op cybercriminaliteit toe. Cybercriminaliteit tegen het bedrijfsleven richt zich meestal op het verkrijgen van toegang tot kapitaal. Hackers zijn er op uit zijn om bedrijfs- en productieprocessen te verstoren. Verspreiding van computervirussen tot misbruik van persoonsgegevens behoort tot cybercriminaliteit. TNO becijfert de schade door cyber crime in Nederland op 10 miljard euro per jaar. Net als vorig jaar blijft cybercriminaliteit een belangrijk punt van aandacht. Cyberaanvallen zijn aantrekkelijk vanwege de grote impact door inzet van vrij beperkte middelen en raken de gehele samenleving. Ook houdt de dreiging van statelijke actoren aan, meer dan honderd landen spioneren wereldwijd met digitale middelen en gebruiken digitale aanvallen om democratische processen te beïnvloeden.

Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl is onafhankelijk en maakt geen onderdeel uit van de Overheid.

Cybercrime van A t/m Z

A B C D E F G H I K L M N O P R S T V W