diefstal horeca door personeel
Diefstal horeca door personeel melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Neem maatregelen bij bedrijfsdiefstal. Veel horecaondernemers worden in de praktijk op enig moment geconfronteerd met fraude gepleegd door personeel. Het risico op fraude is gelet op de grote hoeveelheid kasgeld groter dan in veel andere branches. Zowel discotheken, cafés, restaurants maar ook hotels blijken doelwit te zijn. Hulp nodig bij onderzoek, schade en procedures? Een (juridische) dienstverlener kan u bijstaan in uw zaak. Laat uw melding screenen door Meld.nl.
De meest voorkomende vormen van fraude binnen de horeca zijn:
- Het niet aanslaan van consumpties (of hotelovernachtingen)
- Het onklaar maken van controle mechanismen, zoals automatische kassa systemen, tap/tik systemen, ABC-doppen etc.
- Het verkopen van zelf meegebrachte (sterke) drank.
- Het zodanig afstellen van het tap systeem dat drankjes worden “gespaard”.
- Het simpelweg ontvreemden van kasgelden, al dan niet in samenwerking met collega die de controle behoort uit te voeren.
Meld.nl is het meldpunt voor al uw meldingen