drank en horecavergunning geweigerd
Drank en horecavergunning geweigerd melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Een horecavergunning vraagt u aan als u een horecaonderneming wil starten en u dient het opnieuw aan te vragen als de leidinggevende of horeca inrichting wijzigt. Dit geld voor alle gelegenheden waar alcohol geschonken wordt. Ook is een verklaring van Sociale Hygiëne vereist. U krijgt ook te maken met meerdere regelgevingen zoals de Drank- en Horecawet, Wet Bibob, APV, Tabakswet, Speelautomatenverordening, etc. Maar ook kunt u te maken krijgen met Wet Milieubeheer en Leefmilieuverordening. Voldoet u aan alle eisen als horecaondernemer, maar heeft de gemeente uw aanvraag horecavergunning geweigerd of ingetrokken op grond van de Wet Bibob of Drank- en Horecawet. Zouden zich feiten hebben voorgedaan in uw horecaonderneming of uw levensgedrag als leidinggevende er toe hebben geleid dat het behouden van de vergunning ernstig gevaar zou opleveren voor de openbare orde? U wilt niet geconfronteerd worden met klachten van omwonenden over geluids- of stankoverlast of andere vormen van overlast waardoor u intrekking van de vergunning riskeert. Hulp nodig bij exploitatievergunning, huurovereenkomst, horecaovername, aanvraag vergunning, bezwaar en beroep bij intrekking of weigering horecavergunning, bezwaar of beroep Wet Bibob, bestuurlijke boete en overige horecarecht procedures? Laat uw melding kosteloos scannen.
Vergunning voor horeca afgewezen door de gemeente, u kunt ons inschakelen. Als de gemeente u weigert een vergunning te verlenen, dan kunt u bij het college van burgemeester en wethouders een bezwaarschrift indienen. U moet dat doen binnen zes weken na verzending van de weigering. Als de vergunning wordt verleend, kunnen belanghebbenden (bijvoorbeeld omwonenden) daartegen een bezwaarschrift indienen. Ook dat moet binnen zes weken na de verzending van het besluit gebeuren. Is uw bezwaar afgewezen, dan kunt u in beroep gaan. Vergunning afgewezen, wat nu: Ten onrechte weigeren van een vergunning is een onrechtmatige handeling van de overheid en als u hierdoor schade lijdt, heeft u recht op volledige schadevergoeding.
U kunt tegen de beslissing van de gemeente (de provincie of de daarvoor aangewezen minister) in beroep gaan bij de rechtbank:
- Als aanvrager van de omgevingsvergunning:
Wanneer uw aanvraag is afgewezen en uw bezwaar daartegen ook. U kunt het bestuursorgaan in uw bezwaarschrift ook verzoeken in te stemmen met een rechtstreeks beroep. - Als belanghebbende:
Wanneer uw bezwaar tegen de verleende omgevingsvergunning is afgewezen óf als u een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbesluit.
De gemeente toetst een aanvraag voor een omgevingsvergunning aan het bestemmingsplan (daarin staat wat mag worden gebouwd), de welstandseisen (hierover adviseert de welstandcommissie) en de technische eisen van het Bouwbesluit en de Bouwverordening. Voor monumenten geldt een afwijkende regeling.
De gemeente moet binnen acht weken op uw aanvraag beslissen. Deze termijn kan worden verlengd met zes weken. De verlenging moet wel binnen de (eerste) termijn van acht weken worden genomen. Beslist de gemeente niet tijdig op uw aanvraag? Dan wordt de vergunning van rechtswege verkregen. Dit betekent dat u de vergunning automatisch verkrijgt. Let op: dit geldt alleen als er geen belemmeringen zijn om u een vergunning te verlenen. Is er bijvoorbeeld strijd met het bestemmingsplan of heeft uw aanvraag betrekking op de verbouwing van een monument? Dan kan de vergunning niet van rechtswege aan u worden verleend. Vergunning geweigerd, wat nu?
Meld.nl kan op dit moment geen meldingen aannemen en verwerken, excuses voor het ongemak.