Milieu

Milieu gerelateerde zaken melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl.
Milieuovertredingen en Milieudelicten Melden via Meld.nl. 

Voor Hulp bij Milieu gerelateerde zaken: via Whatsapp melden. 
HOE WERKT HET?

 • Voeg het mobiele nummer 06 111 05 062 toe aan je contacten. Het makkelijkste is natuurlijk onder de naam Meld.nl. 
 • Stuur Meld.nl vervolgens via WhatsApp het bericht: Milieu
 • Na je aanmelding krijg je een reactie en kan je de melding achterlaten. (let op: er is een wachtrij en kan het 1 a 2 dagen duren voordat u een reactie krijgt) 
 • Moet ik betalen voor de dienst?
  De dienst is geheel kosteloos.  
 • Wat gebeurt er met uw melding?
  Informatie over de meldingen die bij ons binnenkomen via WhatsApp gebruiken wij om Milieu Delicten en Overtredingen in kaart te brengen en aan te pakken. Wij kunnen je kosteloos adviseren en ondersteuning bieden bij vervolgstappen.  
 • Is Meld.nl een overheidsinstantie?
  Nee, wij zijn onafhankelijk. 
 • LET OP: Meldingen die vaag zijn en geen concrete feiten bevatten worden verwijderd. 
 • Maak je geen zorgen: We delen je telefoonnummer met niemand.  

Meld.nl is het meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over milieudelicten. Meld.nl is voor mensen die niet durven te melden bij autoriteiten. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of confrontatie met de dader. Melden via Meld.nl is een goed en veilig alternatief. Je blijft anoniem. Meld.nl heeft als doel milieucriminaliteit aan te pakken. Via Meld.nl kunnen mensen anoniem informatie geven over milieumisdrijven. De anonimiteit van de melder is bij Meld.nl van hoofdbelang. Meld.nl stuurt de anonieme meldingen door naar de opsporingsdiensten.

Schade veroorzaakt door natuurlijke aardbevingen en bevingen veroorzaakt door gaswinning, of aangetroffen vaten en/of jerrycans waarbij de kans is groot dat het hier om chemisch restafval gaat dat mogelijk van een drugslab afkomstig is waar xtc geproduceerd wordt, kunt u via Meld.nl melden.

Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl is onafhankelijk en maakt geen onderdeel uit van de Politie of een andere overheidsorganisatie. 

Milieu van A t/m Z

A B C D F G H I J K L M N O P S V W