schadevergoeding aanbestedingsrecht
Schadevergoeding aanbestedingsrecht eisen via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. De overheid en publiekrechtelijke instellingen besteden diensten uit en kopen ook in. Volgens de wet is de overheid wettelijk verplicht de diensten via een aanbesteding op een eerlijk wijze in te kopen. Bedrijven kunnen zich inschrijven voor een aanbesteding en de opdracht binnen halen. Met aanbestedingsprocedures krijgen ondernemers de kans om overheidsopdrachten te verkrijgen. Deze procedures zijn complex en kunnen tot klachten en geschillen leiden.
Decentrale overheden moeten in hun inkoop- en aanbestedingspraktijk met name rekening houden met de waarborging van de volgende fundamentele vrijheden en verdragsbeginselen: vrij verkeer van goederen, vrijheid van vestiging en vrij verlenen van diensten. De volgende rechtsbeginselen moeten bij aanbestedingen altijd in acht genomen worden, ook als de Europese richtlijnen niet van toepassing zijn: non-discriminatie en gelijkheidsbeginsel, transparantiebeginsel, evenredigheids-/proportionaliteitsbeginsel, beginsel van wederzijdse erkenning en objectiviteitsbeginsel.
Aan de aanbestedingsregels liggen de EU verdragen ten grondslag. Indien het aanbestedingsrecht is geschonden, kan de aanbestedende dienst aansprakelijk worden gesteld. Schending ontstaan wanneer niet is aanbesteed, wanneer verkeerd is aanbesteed en wanneer de aanbesteding is ingetrokken, gevolgd door een heraanbesteding en eventueel verlenging van het contract.
Het primaire doel van het aansprakelijkheidsrecht is herstel of compensatie van geleden schade. Aansprakelijkheidsrecht heeft veel raakvlakken met andere rechtsgebieden zoals bijvoorbeeld het contractenrecht, arbeidsrecht en vastgoed. U heeft recht op schadevergoeding bij een onrechtmatige daad door de aanbestedende dienst. Een onrechtmatige daad is handelen of nalaten waardoor iemand een ander schade toebrengt. U heeft recht op schadevergoeding bij een onrechtmatige daad, de onrechtmatige daad is toerekenbaar aan de veroorzaker, er is schade, er is een causaal verband tussen de onrechtmatige daad en de schade en de geschonden norm beschermt tegen de veroorzaakte schade. Schakel een gespecialiseerde advocaat indien de aanbestedingsregels niet zijn nageleefd.
U wilt niet in een lange, ingewikkelde en slepende rechtsproces belanden en daarom is het verstandig om snel een aanbestedingsrecht advocaat in te schakelen om ervoor te zorgen dat het maximale vergoeding voor u kan worden geëist. De aansprakelijkheidsspecialist kan u verder helpen. Die kan advies geven over aansprakelijkheid en de omvang van de schade, onderhandelen met de wederpartij over aansprakelijkheid en schade, bijstand bieden bij klachtenprocedures en als het moet procedures bij de rechter voeren.
Klachten over toepassing aanbestedingsregels op uw onderneming, schending aanbestedingsrecht en uitsluiting bij aanbesteding, aansprakelijkheid en schadevergoeding aanbestedingsrecht? U wilt als onderneming niet in een lange, ingewikkelde en slepende rechtsproces belanden. Het is daarom verstandig om snel juridische bijstand in te schakelen. Hulp nodig bij onderzoek, bezwaar, beroep, geschillen, klachten, opstellen van overeenkomsten, toetsing, procedure kort geding en overige aanbestedingsprocedures? Laat uw melding kosteloos scannen.
Schending Aanbestedingsrecht en Uitsluitingsgronden
Bent u eigenaar van een kleine of middelgrote onderneming en ervaart u discriminatie bij aanbestedingsprocedures door Europese overheden, wordt u uitgesloten bij marktparticipatie, wordt er hoge en onnodige eisen gesteld bij het indienen van een offerte, zoals indienen van jaarverslagen over verschillende jaren, referenties van minimaal vijf klanten tot complete c.v.’s van directieleden, zodat het voor u als kleine of middelgrote onderneming vrijwel onmogelijk is zich in te schrijven voor een openbare aanbesteding vanwege de tijd en kosten die met het opstellen van een offerte zijn gemoeid, bent u door overbodige en discriminatoire regels genoodzaakt om voor een opdracht onder de kostprijs te kiezen?
Het kan voorkomen dat de aanbestedende dienst, de gemeente, de provincie, de centrale overheid zich (onterecht) beroept op een grondslag voor uitsluiting. A Dwingende uitsluitingsgrond; de marktpartij is onherroepelijk veroordeeld op grond van aan aantal specifieke gedragingen die worden genoemd in artikel 2.86 Aanbestedingswet 2012. Het betreft veroordelingen die binnen een termijn van vijf jaar voorafgaand aan het tijdstip van de aanmelding/inschrijving zijn uitgesproken. Betreft deelneming aan een criminele organisatie, omkoping, corruptie, fraude, witwassen, terroristische misdrijven, kinderarbeid, belastingachterstand of een betrokken persoon bij een marktpartij die om één van genoemde redenen is veroordeeld. B Facultatieve uitsluitingsgrond; de marktpartij wordt uitgesloten indien die in staat van faillissement of liquidatie verkeert, indien de mededinging is vervalst, of een valse verklaring is overlegd. De terugkijktermijn voor de aanbestedende dienst is 3 jaar. C Uitsluitingsmaatregel; de aanbestedende dienst neemt aanvullende voorschriften op en sanctie bij niet naleven ter handhaving van het gelijkheids- en transparantiebeginsel; de marktpartij die de aanvullende voorschriften niet heeft nageleefd en als sanctie wordt uitgesloten.
Meld.nl kan op dit moment geen meldingen aannemen en verwerken, excuses voor het ongemak.