aansprakelijkheid advocaat
Aansprakelijkheid advocaat melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Het primaire doel van het aansprakelijkheidsrecht is herstel of compensatie van geleden schade. Daarnaast kan er een preventieve gedragscorrigerende werking van uitgaan. Een derde doel van aansprakelijkheidsrecht kan genoegdoening zijn; erkenning dat men schade heeft geleden. Letselschade, productaansprakelijkheid, aansprakelijkheid bij bedrijfsongevallen en beroepsziektes, aansprakelijkheid bij (verkeers)ongevallen en schade door niet nagekomen verplichtingen of imagoschade is een onderdeel van het aansprakelijkheidsrecht. Aansprakelijkheidsrecht heeft veel raakvlakken met andere rechtsgebieden zoals bijvoorbeeld het contractenrecht, arbeidsrecht en vastgoed.
U heeft recht op schadevergoeding bij een onrechtmatige daad. Een onrechtmatige daad is handelen of nalaten waardoor iemand een ander schade toebrengt. U heeft recht op schadevergoeding bij een onrechtmatige daad, de onrechtmatige daad is toerekenbaar aan de veroorzaker, er is schade, er is een causaal verband tussen de onrechtmatige daad en de schade en de geschonden norm beschermt tegen de veroorzaakte schade.
Als degene die u aansprakelijk heeft gesteld de aansprakelijkheid niet erkend en/of de schade en kosten betwist, of als u aansprakelijk wordt gesteld en de aansprakelijkheid niet erkend en/of de schade en kosten betwist, dan is procederen bij de rechtbank de enige uitkomst, tenzij beide partijen voor mediation kiezen. Schakel een gespecialiseerde advocaat in als u schadevergoeding eist of als u wordt beschuldigd van het veroorzaken van schade en de tegenpartij schadevergoeding eist. U wilt niet in een lange, ingewikkelde en slepende rechtsproces belanden en is het daarom verstandig om snel hulp in te schakelen zodat maximale vergoeding kan worden geëist of voorkomen wordt dat maximale vergoeding wordt geëist. De Aansprakelijkheid advocaat kan u verder helpen. Hulp nodig bij onderzoek, (letsel)schade en procedures? Laat uw melding kosteloos scannen.
Letselschade: Heeft u materiële of immateriële schade opgelopen op het werk, in het verkeer, door een medische fout, bij mishandeling of zedendelict, door ondeugdelijk of gebrekkig product of door een andere oorzaak? U heeft als slachtoffer van bijvoorbeeld ongevallen in het verkeer of op het werk, door een misdrijf of een medische misser vaak recht op een schadevergoeding voor de opgelopen letselschade. Het zijn niet alleen lichamelijke letsel dat vergoed wordt, maar ook geestelijke letsel zoals shock, trauma, nachtmerries, etc. De aansprakelijke partij dient de werkelijk geleden en te lijden schade te vergoeden. De totale schadevergoeding bestaat uit verschillende schadefactoren zoals: smartengeld, medische kosten, materiële schade, inkomensschade, verlies zelfwerkzaamheid, wettelijke rente en kosten voor deskundige bijstand.
Overheidsaansprakelijkheid : Overheidsaansprakelijkheid kan spelen in zowel privaat en publiek rechtelijke gebied. De aansprakelijkheid kan een rechtmatige overheidsdaad of onrechtmatige overheidsdaad zijn. Een besluit kan gevolg hebben en schade veroorzaken. Bij een onrechtmatige overheidsdaad kunt u de overheid aansprakelijk stellen voor de schade en die verhalen. Ook bij een rechtmatige overheidsdaad waar bij u schade heeft geleden kan worden verhaald en valt onder nadeelcompensatie. Bij planschade is de schade veroorzaakt door de overheid die u in een planologisch nadeliger positie terecht laat komen. U heeft ook in dat geval recht op schadevergoeding.
Beroepsaansprakelijkheid: De klant mag verwachten van de beroepsbeoefenaar dat die kennis en ervaring heeft. Mag verwacht dat er geen fouten worden gemaakt. Tijdens het uitoefenen van een beroep kunnen fouten worden gemaakt. De beroepsbeoefenaar kan in sommige gevallen aansprakelijk worden gesteld en kan de benadeelde de kosten die zijn ontstaan na het incident verhalen. Het kan zijn dat de fouten vallen onder bedrijfsaansprakelijkheid. Het gaat dan om directe en indirecte schade die medewerkers, bedrijf, producten of diensten hebben veroorzaakt binnen het kantoor of bedrijf van de beroepsbeoefenaar. Er is dan sprake van materiële schade of letselschade. Bij beroepsaansprakelijkheid heeft de schade te maken met het beroep. Bij een beroepsfout ontstaat vermogensschade, schade die uitsluitend bestaat uit financieel verlies. Bij vermogensschade komt men in aanmerking voor schadevergoeding, dit is o.a. geleden verlies, misgelopen winst, kosten ter voorkoming of beperking van schade, kosten ter vaststelling van schade, kosten ter vaststelling van aansprakelijkheid, incassokosten. Bij bepaalde beroepen kan een beroepsfout ook leiden tot zaakschade (schade aan bezittingen) of letselschade. Denk aan beroepen als arts of een andere zorgverlener. Medische fouten en aansprakelijkheid hebben direct met elkaar te maken. Medische fouten leiden immers tot aansprakelijkheid indien een zorgvuldigheidsnorm die een medicus (bijvoorbeeld de medisch specialist) in acht dient te nemen, is geschonden. Bij medische fouten moet per geval bekeken worden of de zorgverlener, ziekenhuis of instelling aansprakelijk gesteld wordt. De totale schadevergoeding bestaat uit verschillende schadefactoren zoals: smartengeld, medische kosten, materiële schade, inkomensschade, verlies zelfwerkzaamheid, wettelijke rente en kosten voor deskundige bijstand. Veel beroepen zijn verplicht om zich te verzekeren tegen risico’s zoals bedrijfsaansprakelijkheid en bestuurdersaansprakelijkheid.
Meld.nl kan op dit moment geen meldingen aannemen en verwerken, excuses voor het ongemak.