vreemdelingen advocaten
Vreemdelingen advocaten melden via Centraal Meldpunt: Meld.nl. Vreemdelingenrecht gaat over de rechten en plichten van mensen die geen Nederlander zijn. Vluchtelingen, familieleden van mensen die in Nederland wonen, of mensen die in Nederland willen komen werken vallen onder het recht. De wet beschouwt iemand die niet de Nederlandse nationaliteit bezit, of een nationaliteit die daarmee gelijk gesteld wordt, als vreemdeling. Het recht omvat nationaalrechtelijke regelgeving en ook internationale regelgeving. Het migratierecht is een onderdeel van het bestuursrecht waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen reguliere vreemdelingen- of migratierecht en het asielrecht.
Visum aanvragen
Als u wil afreizen naar Nederland voor een vakantie, familiebezoek, of voor een zakelijke reis, dan moet u voor bepaalde landen een visum aanvragen. Afhankelijk van uw nationaliteit, komt u in aanmerking voor een visum kort verblijf, ook een bezoekvisum, Schengenvisum of toeristenvisum genoemd. Hiermee kunnen buitenlanders maximaal 90 dagen in Nederland verblijven. Aan zo’n visum zijn voorwaarden verbonden. U dient een geldig paspoort te bezitten en ’n ziektekostenverzekering te hebben en er mag geen vestigingsgevaar zijn. De visumaanvraag dient u in bij de Nederlandse consulaat of ambassade van uw land. De Nederlandse ambassade neemt binnen 15 dagen een besluit. Tegen een eventuele afwijzing van kort verblijf visum kunt u binnen 4 weken na de beslissing een bezwaar indienen bij de Minister van Buitenlandse Zaken (Visadienst in Den Haag). Voor het maken van bezwaar zijn een aantal stukken nodig. Een vreemdelingen advocaat kan u helpen bij het indienen van bezwaar. Wilt u langer dan 90 dagen verblijven, dan moet u een toegang en verblijf (TEV) aanvragen. Een Vreemdelingenrecht advocaat helpt u bij uw aanvraag of bij bezwaar tegen een afwijzing.
Verblijfsvergunning
U heeft een verblijfsvergunning nodig als u voor een langere tijd dan 90 dagen in Nederland wilt verblijven en als u niet de nationaliteit heeft van een land van de Europese Unie (EU), Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland. Vaak heeft u ook een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een vergunning. Waar u de verblijfsvergunning aanvraagt, is per aanvraag verschillend. U kunt een verblijfsvergunning en MVV aanvragen bij de Nederlandse ambassade of consulaat. Aanvraag bij een andere Nederlandse vertegenwoordiging heet een ‘aanvraag toegang en verblijf (TEV). U heeft alleen een verblijfsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Nederland. Een Vreemdelingenrecht advocaat helpt u bij uw aanvraag of bij bezwaar tegen een afwijzing.
Gezinshereniging
Gezinshereniging is een noodzakelijk middel om een gezinsleven mogelijk te maken en draagt bij tot de vorming van een sociaal-culturele stabiliteit die de integratie van onderdanen van derde landen in de lidstaten bevordert. Het biedt de mogelijkheid om de economische en sociale samenhang te versterken. Een vluchteling die in Nederland een verblijfsvergunning heeft gekregen, heeft recht op gezinshereniging. Zijn of haar gezinsleden mogen naar Nederland komen. Volgens het Verdrag van de Rechten van het Kind heeft ieder kind het recht op gezinshereniging. Een kind mag niet van zijn of haar ouders gescheiden worden. Er zijn strikte regels voor een gezinshereniging. Er moet aan drie voorwaarden wroden voldoen: Nadat een vluchteling een verblijfsvergunning heeft verkregen, heeft hij drie maanden de tijd om een aanvraag voor gezinshereniging in te dienen. Het huwelijk of partnerschap bestond al voordat de vluchteling naar Nederland vluchtte en de gezinsleden vormden al voordat de vluchteling naar Nederland kwam samen een gezin in het land van herkomst of in een buurland. De aanvraag is complex en kent een langdurig traject. Het is raadzaam om een vreemdelingenrecht advocaat in te schakelen bij gezinshereniging.
MVV
MVV staat voor machtiging voorlopig verblijf. Een vreemdeling die langer dan drie maanden in Nederland wil verblijven heeft een verblijfsvergunning nodig. Komt de vreemdeling van buiten Europa, dan doet hij meestal eerst een aanvraag. De machtiging voorlopig verblijf is een visum om Nederland binnen te mogen reizen. Als de vreemdeling naar Nederland komt voor studie of voor het verrichten van arbeid zal de onderwijsinstelling c.q. de werkgever vaak helpen bij het indienen van de aanvraag. Voor de aanvraag moet een bedrag aan leges worden betaald. De legestarieven staan vermeld op de website van de IND. Tegen de afwijzing van een aanvraag kan binnen vier weken een bezwaarschrift worden ingediend bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Als het bezwaarschrift tegen de afwijzing van de aanvraag door de IND ongegrond wordt verklaard, dan kan daartegen binnen vier weken een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank. Wordt het beroepschrift tegen de afwijzing van de aanvraag door de rechtbank ook ongegrond verklaard, dan kan er nog een hoger beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een Vreemdelingenrecht advocaat helpt u bij uw aanvraag of bij bezwaar tegen een afwijzing.
Naturalisatie
Bij het aannemen van de Nederlanderschap door naturalisatie moet men aan bepaalde voorwaarden en procedures voldoen. Je moet 18 jaar of ouder zijn, 5 jaar of langer onafgebroken met een geldige verblijfsvergunning in Nederland wonen, geldige verblijfsvergunning hebben bij naturalisatieverzoek, je ben ingeburgerd, je heb geen misdrijven begaan, je doet afstand van de oorspronkelijke nationaliteit. Bij overtreden aan de voorwaarden kan naturalisatieverzoek afgewezen worden. Komt u langer dan 4 maanden in Nederland te wonen, dan moet u zich inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) bij uw gemeente. Het blijft van belang om vooraf aan de procedure goed overleg te voeren met een deskundige advocaat over de kwestie. Het komt nog regelmatig voor dat een zaak te laat wordt aangemeld waardoor de oplossing wordt bemoeilijkt en kostbaarder wordt. Afgegeven verblijfsvergunningen kunnen ook worden ingetrokken bij vermoeden van fraude. Bij uw aanvraag tot naturalisatie of bij klachten over de behandeling van uw aanvraag bij de IND, u wilt uw partner uit het buitenland laten komen, of hun verblijf in Nederland verlengen, bijvoorbeeld na afstuderen, bij verlies van werk, of bij verbroken gezinsrelaties, dan is het raadzaam om tijdig een immigratie advocaat in te schakelen.
Vluchteling
Je bent een vluchteling als je je land van herkomst ontvlucht bent vanwege vrees voor vervolging. Redenen voor vervolging kunnen zijn: ras of nationaliteit, godsdienst, politieke overtuiging of het behoren tot een bepaalde sociale groep. De vluchteling krijgt in eigen land geen bescherming van de overheid tegen de vervolging en is mogelijk de overheid de vervolger. Een politieke vluchteling is iemand die zijn of haar land ontvlucht vanwege gegronde vrees voor vervolging wegens zijn of haar politieke overtuiging. ‘Economische vluchteling’ is geen vluchteling maar een migrant die het land heeft verlaten wegens economische redenen. Een asielzoeker hoeft niet perse een vluchteling te zijn en vraagt bescherming aan in een ander land, waar nog niets is bepaald om die persoon internationale bescherming nodig heeft. Het land waar asiel is aangevraagd onderzoekt of op basis van het VN Vluchtelingenverdrag asiel kan worden verleend. Een Vreemdelingenrecht advocaat helpt u bij uw aanvraag of bij bezwaar tegen een afwijzing.
Asielzoeker
Een asielzoeker vraagt asiel aan door de (persoonlijke) situatie in zijn eigen land. Een asielzoeker krijgt een verblijfsvergunning als hij te vrezen heeft voor oorlog, doodstraf of executie, marteling of een andere onmenselijke of vernederende behandeling in het land van herkomst. Er zijn voorwaarden om asiel aan te vragen. Een asielzoeker krijgt een verblijfsvergunning als hij in zijn eigen land wordt vervolgd om ras of sociale groep; godsdienst; nationaliteit; politieke overtuiging. Soms maken in een land het leger, de politie of veiligheidsdiensten zich schuldig aan vervolging. Maar ook gewapende rebellen of opstandelingen kunnen mensen het leven onmogelijk maken. Bijvoorbeeld door bedreigingen; mishandeling; verkrachting. Willen of kunnen de autoriteiten van een land de eigen bevolking niet beschermen? Dan kunnen inwoners van dat land bescherming vragen in Nederland. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) beoordeelt wie een asielvergunning krijgt. Een Vreemdelingenrecht advocaat helpt u bij uw aanvraag of bij bezwaar tegen een afwijzing.
Overige vreemdelingenzaken
Verblijfsvergunning voor huwelijk, relatie, (pleeg)kinderen (ook nareis), Verblijfsvergunning voor arbeid, zelfstandig ondernemers, kennismigranten, studenten, Tewerkstellingsvergunning, Verblijf op grond van Europees recht (EU Richtlijn 2004/38), Verblijf op basis van artikel 8 EVRM (familieleven/ privéleven), Wijzigen en verlengen van verblijfsvergunning, Intrekken van de verblijfsvergunning, (Voornemen tot) inreisverbod en ongewenstverklaring, Terugkeerbesluit, Vreemdelingenbewaring, Visum, aanvraag of verlenging (visum kort verblijf: vakantie, toerisme, zaken, familie, sport, doorreis, of met het oog op langer verblijf: mvv), Problemen met leges en inburgering en Naturalisatie.
U kunt bij Meld.nl terecht voor al uw vragen over vreemdelingenrecht. Bij naturalisatie, bezwaar of beroep beslissingen IND, geschillen en procedures in vreemdelingenrecht is het raadzaam om tijdig juridisch hulp in te schakelen.
Kosten Zodra wij het ingevulde meldformulier hebben ontvangen, analyseren wij uw melding en toetsen wij uw zaak op risico’s en kansen en of het (financieel) haalbaar is om een zaak te starten. Is dat het geval, dan gaan wij op zoek naar een juridische dienstverlener binnen ons netwerk die het meest geschikt is om uw zaak op te pakken. Meld.nl werkt ook met zelfstandige advocaten, mediators en juristen. Die hebben de expertise, maar niet de overhead van een grote kantoor. Zo komt u niet achteraf voor vervelende verrassingen te staan. U bent vrij in uw keuze om een opdracht aan te gaan. Privacy Neem direct contact op en laat uw melding toetsen door Meld.nl.
Meld.nl heeft vooraf voor u naar de mogelijkheden gekeken om uw kosten te beperken, want advocaten, mediators en juristen zijn duur. In het slechtste geval moet u de kosten zelf dragen, maar het kan ook zijn dat niet u, maar de overheid, de rechtsbijstandsverzekeraar of de tegenpartij de kosten betaalt.
Meld.nl verwerkt persoonsgegevens in het kader van het realiseren van zijn doelstellingen. De bijzondere persoonsgegevens verwerken wij enkel na uw uitdrukkelijke toestemming. Deze toestemming wordt u gevraagd bij het invullen van het meldformulier. Er wordt daarbij strikt vertrouwelijk omgegaan met uw persoonsgegevens en uw persoonsgegevens worden verwerkt en beveiligd conform de AVG-normen.
U wilt niet in een lange, ingewikkelde en slepende rechtsproces belanden en is het daarom raadzaam om tijdig juridisch hulp in te schakelen. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. Vreemdelingen advocaten Vreemdelingen advocaten Vreemdelingen advocaten Vreemdelingen advocaten Vreemdelingen advocaten
Meld.nl kan op dit moment geen meldingen verwerken; excuses voor het ongemak.