hulpverlener aanklagen
Hulpverlener aanklagen via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Heeft u een klacht over een hulpverlener of de kwaliteit van een hulpverleningsinstantie, vind u dat de hulpverlener u niet adequaat helpt, wilt u grensoverschrijdend gedrag melden, zijn er andere klachten over een hulpverlener? Raadpleeg het BIG-register voor belangrijke informatie over zorgverleners. Een klacht over een arts of zorginstelling bespreekt u eerst met de arts of instelling. Komt u er samen niet uit, dan kunt u een klacht indienen bij verschillende instanties. Hulp nodig bij (letsel)schade, geschillen, schending zorgplicht en overige (klachten-tucht)procedures? Een (juridische) dienstverlener kan u bijstaan in uw zaak. Laat uw melding kosteloos scannen.
Klacht over zorg
Als u een zorgklacht heeft, kunt u naar de klachtenfunctionaris of vertrouwenspersoon van die instelling stappen. Of u kunt naar een onafhankelijke klachtencommissie gaan. Deze klachtencommissie onderzoekt de klacht en doet een uitspraak. De uitspraak is juridisch niet bindend. Dus de arts of zorginstelling hoeft zich niet aan de uitspraak te houden.
Wilt u een bindende uitspraak? Dus dat beide partijen zich aan de uitspraak moeten houden. Dan kunt u terecht bij de Geschillencommissie Zorginstellingen. Ook kunt u naar een Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Een tuchtcollege bepaalt bovendien of de zorgverlener zijn beroep nog mag uitoefenen na een zeer ernstige klacht.
Klacht over seksuele intimidatie
Bij seksuele intimidatie door uw arts kunt u een klacht indienen of naar de rechter gaan. Zorginstellingen zijn verplicht om elk geval van seksueel misbruik te melden. Het gaat dan om misbruik waarbij een patiënt, cliënt of medewerker van de instelling betrokken is geweest.
Klacht over kwaliteit van zorg
Heeft u een klacht over de kwaliteit van zorg? Bijvoorbeeld over een operatie die niet goed is verlopen of over een zorgverlener die niet goed communiceert? Dan kunt u bij het Landelijk meldpunt Zorg terecht voor advies en informatie. Contact met het Landelijk Meldpunt Zorg is mogelijk door te bellen of een brief te sturen. U kunt ook een contactformulier invullen op de website of de klachtenwijzer zorg raadplegen.
Meld.nl kan op dit moment geen meldingen aannemen en verwerken, excuses voor het ongemak.