Verkeersrecht

Verkeersrecht advocaat melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl.

Meld.nl beoordeelt welke oplossing het meest geschikte is voor uw probleem. Afhankelijk van het probleem zal de melding worden aangenomen door een advocaat, jurist, recherche-detectivebureau, (forensisch) onderzoeksbureau of een andere dienstverlener die uw probleem kan oplossen.

Het is van belang voor de kwaliteit van onze dienstverlening dat de verstrekte informatie juist en betrouwbaar is. Uw aanvraag doorloopt hiervoor een screening. Screening voorkomt onduidelijkheid en stelt ons in staat om een juiste analyse van uw probleem te maken. Meld.nl kan hierna gerichter zoeken naar de juiste oplossing voor uw probleem. Afhankelijk van uw situatie kan de dienstverlener die uw melding aanneemt (preventie)adviezen geven, schadevergoeding eisen, als mediator optreden, documenten opstellen, onderzoek doen en procedures opstarten. 

Voor de (juridische) screening brengen wij voor zakelijke als particuliere klanten eenmalig €4,40 (excl. BTW) kosten in rekening. U kunt de screeningskosten veilig en eenvoudig betalen met iDEAL. Nadat wij uw persoonsgegevens en de betaling hebben ontvangen, krijgt u van ons het screeningsformulier per e-mail opgestuurd. Deze kunt u volledig ingevuld naar ons verzenden. 

Doe hier uw aanvraag>>>

De Wegenverkeerswet is het fundament voor alle regels in het verkeer en moet voor de veiligheid op de weg en de vlotheid en goede doorstroom van het verkeer zorgen. De verkeersregels zijn nader uitgewerkt in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens. Verkeersrecht kan in 3 categorieën worden verdeeld: Ongevallen/Gevaar op de weg – Snelheidsovertredingen – Rijden onder invloed. 

De Wegenverkeerswet maakt onderscheid tussen misdrijven en overtredingen. Wie zich niet aan de regels houd begaat of een overtreding of een misdrijf. Sancties die opgelegd kunnen worden zijn de ontzegging van de rijbevoegdheid, educatieve maatregelen ter bevordering van de rijvaardigheid of geschiktheid, invordering en inhouding van het rijbewijs, rijverbod en wielklem en het wegslepen van het voertuig. Lichtere verkeersovertredingen, zoals snelheidsovertredingen, fout parkeren en rijden door rood licht, vallen niet onder het strafrecht.

Hulp nodig bij verkeersmisdrijven of overtredingen, geschillen (verzekeringsmaatschappij), schade en procedures? Een (juridische) dienstverlener kan u bijstaan in uw zaak. Laat uw melding screenen door Meld.nl.

Verkeersrecht van A t/m Z

A B C D E F G I J K L M N O P R S T V W Z