Huiselijk Geweld

Huiselijk geweld melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl.
Verdacht van Huiselijk Geweld? Wij verwijzen u door naar Het Juridisch Meldpunt.

Huiselijk Geweld hier melden. 

U kunt over de volgende thema’s melden:
Contactverbod/Gebiedsverbod – Zedenzaken – Kindermishandeling – Ouderenmishandeling – Mensenhandel en Illegale prostitutie 

Agressie tegen hulpverleners kunt u hier melden.
(Seksuele) Intimidatie op het Werk, Sport en Onderwijs hier melden.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijk kring van het slachtoffer wordt gepleegd. Het gaat om lichamelijk, psychisch (emotioneel) en seksueel geweld. Ook kindermishandeling, ouderenmishandeling, pesten, huwelijksdwang, vrouwenbesnijdenis en eergerelateerd geweld zijn vormen van huiselijke geweldsdelicten.

Meld.nl is het meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over delicten in huiselijke kring. Meld.nl is voor mensen die niet durven te melden bij overheidsorganisaties, zoals de politie of meldpunten van de overheid. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of confrontatie met de dader. Melden via Meld.nl is een goed en veilig alternatief. Je blijft anoniem. Meld.nl heeft als doel geweld aan te pakken. Via Meld.nl kunnen mensen anoniem informatie geven over geweld in huiselijke kring. De anonimiteit van de melder is bij Meld.nl van hoofdbelang. Meld.nl stuurt de anonieme meldingen door naar publieke organisaties, waar ook opsporingsdiensten onder vallen. 

Huiselijk-geweld hoeft niet per se in huiselijke kring te gebeuren. Het gaat wel altijd om geweld in een afhankelijkheidsrelatie. Denk onder andere aan slachtoffers van mensenhandel en loverboys. Ook stalking valt hieronder. Dit geweld kent dus vele vormen. Mannen, vrouwen, kinderen en ouderen, iedereen kan slachtoffer van geweld zijn. De plegers kunnen (ex-)partners, gezinsleden (ouders, broer, zus), familieleden en huisvrienden, zorgverleners, coaches of leraren zijn.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijk kring van het slachtoffer wordt gepleegd. Het gaat om lichamelijk, psychisch (emotioneel) en seksueel geweld. Ook kindermishandeling, ouderenmishandeling, pesten, huwelijksdwang, vrouwenbesnijdenis en eergerelateerd geweld zijn vormen van geweld in huiselijke kring.

Bangalijst, ontgroening, slut-shaming, exposed, sexting, sextortion, stalking en seksuele intimidatie horen ook bij geweld in “huiselijke kring”.

Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl is onafhankelijk en maakt geen onderdeel uit van de Overheid.

Huiselijk Geweld van A t/m Z

A B C D E F G H I J K L M O P S V W Z