Huiselijk Geweld


Huiselijk geweld melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl.

U kunt met dit Formulier Huiselijk Geweld Melden.
Contactverbod/Gebiedsverbod Aanvragen
Verbod Overtreden Hier Melden. 

Zedenzaken hier meldenKindermishandeling melden via dit formulier. Ouderenmishandeling via dit formulier melden.  Letselschade door Huiselijk Geweld hier melden

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijk kring van het slachtoffer wordt gepleegd. Het gaat om lichamelijk, psychisch (emotioneel) en seksueel geweld. Ook kindermishandeling, ouderenmishandeling, pesten, huwelijksdwang, vrouwenbesnijdenis en eergerelateerd geweld zijn vormen van huiselijke geweldsdelicten.

Meld.nl is het meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over delicten in huiselijke kring. Meld.nl is voor mensen die niet durven te melden bij overheidsorganisaties, zoals de politie of meldpunten van de overheid. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of confrontatie met de dader. Melden via Meld.nl is een goed en veilig alternatief. Je blijft anoniem. Meld.nl heeft als doel geweld aan te pakken. Via Meld.nl kunnen mensen anoniem informatie geven over geweld in huiselijke kring. De anonimiteit van de melder is bij Meld.nl van hoofdbelang. Meld.nl stuurt de anonieme meldingen door naar publieke organisaties, waar ook opsporingsdiensten onder vallen. 

Huiselijk-geweld hoeft niet per se in huiselijke kring te gebeuren. Het gaat wel altijd om geweld in een afhankelijkheidsrelatie. Denk onder andere aan slachtoffers van mensenhandel en loverboys. Ook stalking valt hieronder. Dit geweld kent dus vele vormen. Mannen, vrouwen, kinderen en ouderen, iedereen kan slachtoffer van geweld zijn. De plegers kunnen (ex-)partners, gezinsleden (ouders, broer, zus), familieleden en huisvrienden, zorgverleners, coaches of leraren zijn.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijk kring van het slachtoffer wordt gepleegd. Het gaat om lichamelijk, psychisch (emotioneel) en seksueel geweld. Ook kindermishandeling, ouderenmishandeling, pesten, huwelijksdwang, vrouwenbesnijdenis en eergerelateerd geweld zijn vormen van geweld in huiselijke kring.

Bangalijst, ontgroening, slut-shaming, exposed, sexting, sextortion, stalking en seksuele intimidatie horen ook bij geweld in “huiselijke kring”.

Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl is onafhankelijk en maakt geen onderdeel uit van de Overheid.

Huiselijk Geweld van A t/m Z

A B C D E F G H I J K L M O P S V W Z