Huiselijk Geweld

Huiselijk geweld melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Huiselijk Geweld Anoniem Melden via Meld.nl. 

Voor Hulp bij Huiselijk Geweld: via Whatsapp melden. 
HOE WERKT HET?

 • Voeg het mobiele nummer 06 111 05 062 toe aan je contacten. Het makkelijkste is natuurlijk onder de naam Meld.nl. 
 • Stuur Meld.nl vervolgens via WhatsApp het bericht: “Huiselijk Geweld“. 
 • Na je aanmelding krijg je een reactie en kan je de melding achterlaten. (let op: er is een wachtrij en kan het 1 a 2 dagen duren voordat u een reactie krijgt) 
 • Moet ik betalen voor de dienst?
  De dienst is geheel kosteloos.  
 • Wat gebeurt er met uw melding?
  Informatie over de meldingen die bij ons binnenkomen via WhatsApp gebruiken wij om Huiselijk Geweld in kaart te brengen en aan te pakken. Wij kunnen je kosteloos adviseren en ondersteuning bieden bij vervolgstappen.  
 • Is Meld.nl een overheidsinstantie?
  Nee, wij zijn onafhankelijk. 
 • LET OP: Meldingen die vaag zijn en geen concrete feiten bevatten worden verwijderd. 
 • Maak je geen zorgen: We delen je telefoonnummer met niemand.  

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijk kring van het slachtoffer wordt gepleegd. Het gaat om lichamelijk, psychisch (emotioneel) en seksueel geweld. Ook kindermishandeling, ouderenmishandeling, pesten, huwelijksdwang, vrouwenbesnijdenis en eergerelateerd geweld zijn vormen van huiselijk geweld.

Meld.nl is het meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over huiselijk geweld. Meld.nl is voor mensen die niet durven te melden bij overheidsorganisaties, zoals de politie of meldpunten van de overheid. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of confrontatie met de dader. Melden via Meld.nl is een goed en veilig alternatief. Je blijft anoniem. Meld.nl heeft als doel huiselijk geweld aan te pakken. Via Meld.nl kunnen mensen anoniem informatie geven over huiselijk geweld. De anonimiteit van de melder is bij Meld.nl van hoofdbelang. Meld.nl stuurt de anonieme meldingen door naar publieke organisaties, waar ook opsporingsdiensten onder vallen. 

Huiselijk-geweld hoeft niet per se in huiselijke kring te gebeuren. Het gaat wel altijd om geweld in een afhankelijkheidsrelatie. Denk onder andere aan slachtoffers van mensenhandel en loverboys. Ook stalking valt hieronder. Dit geweld kent dus vele vormen. Mannen, vrouwen, kinderen en ouderen, iedereen kan slachtoffer van geweld zijn. De plegers kunnen (ex-)partners, gezinsleden (ouders, broer, zus), familieleden en huisvrienden, zorgverleners, coaches of leraren zijn.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijk kring van het slachtoffer wordt gepleegd. Het gaat om lichamelijk, psychisch (emotioneel) en seksueel geweld. Ook kindermishandeling, ouderenmishandeling, pesten, huwelijksdwang, vrouwenbesnijdenis en eergerelateerd geweld zijn vormen van geweld in huiselijke kring.

Bangalijst, ontgroening, slut-shaming, exposed, sexting, sextortion, stalking en seksuele intimidatie horen ook bij geweld in “huiselijke kring”.

Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl is onafhankelijk en maakt geen onderdeel uit van de Politie of een andere overheidsorganisatie. 

Huiselijk Geweld van A t/m Z

A B C D E F G H I J K L M O P S V W Z